Kosteloos inzamelen PD-bedrijfsafval

Bedrijfsafval Kosteloos inzamelen

Met ingang van 1 januari 2023 betaalt het Afvalfonds Verpakkingen de kosten voor het ophalen en recyclen van PD-bedrijfsafval. Het inzamelen van PD en ‘t laten recyclen wordt voor bedrijven dus GRATIS. Uw bedrijf moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Die voorwaarden zijn bepaald door Nedvang en gelden voor iedereen. PreZero en Renewi moeten zich ook aan die voorwaarden houden. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe meer afval er gerecycled kan worden.

Circulair ondernemen

Bedrijven en andere organisaties proberen steeds meer op een circulaire manier te ondernemen en op een verantwoorde manier het afval te scheiden. Hartstikke mooi! Bent u al op de goede weg en in het bezit van één van onze afvalscheidingssystemen, zoals de VarioBin, ShuffleBin of GreenBin? Dan is er interessant nieuws over de inzameling van PD-bedrijfsafval, uw afvalscheidingswijzer en de samenstelling van uw afvalscheidingssysteem.

Recycling PD

Op dit moment worden de plastic verpakkingen en drankkartons (en glazen flesjes) uit bedrijfsafval nog onvoldoende gerecycled. Zonde, want in deze producten zitten kostbare grondstoffen die prima recyclebaar zijn. Maar dit gaat veranderen!

PMD wordt PD

Ja, u heeft het goed gelezen: PMD bedrijfsafval (Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drankkartons) wordt PD. Blik (M) mag niet langer in dezelfde afvalbak gegooid worden. Na de invoering van statiegeld op PET-flesjes wordt vanaf 1 april 2023 statiegeld op blik ingevoerd. Blikjes en flesjes met statiegeld kunnen vanaf 1 april bij elkaar ingezameld worden, in één afvalbak. Overige (conserven-)blikjes horen thuis in de afvalbak voor restafval.

Uw huidige afvalbakken updaten naar de nieuwste richtlijnen

Door deze ontwikkelingen adviseren wij u om het een en ander aan te passen aan uw huidige afvalscheidingssysteem. De afvalscheidingswijzer boven de afvalbak voor PD verdient een update. De signing op de afvalbak zelf (aan de voor- en bovenzijde) zullen gewijzigd moeten worden in PD.

Heeft uw organisatie te maken met blikjes en/of PET-flesjes en wilt u deze schoon en hygiënisch bij de bron inzamelen? Dan is het de moeite waard om uw afvalscheidingssysteem uit te breiden met een inzamelbak voor statiegeldflesjes en blik. Ook hiervoor biedt Herena een duurzame oplossing.

Bel ons dus gerust voor een update of uitbreiding van afvalscheidingssysteem, zodat uw afval eenvoudig volgens de nieuwe richtlijnen ingezameld kan worden. Bent u nog geen klant van ons, maar enthousiast geworden om binnenkort met uw organisatie te starten met afvalscheiding? Werp dan hier alvast een blik op ons assortiment. Wij staan voor u klaar om de mogelijkheden bij u op de werkvloer te bespreken.

Kosteloos inzamelen PD-bedrijfsafval


Herena Afvalbakken afvalsystemen recyclebaar duurzaam afvalbak. Waste Management VarioBin afval scheiden in recycling prullenbakken.

Herena Afvalbakken. Bekijk ons volledige assortiment. Begin nu met duurzaam afval scheiden. Herena Afvalbakken biedt een breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval voor kantoor, onderwijs, overheid, zorg, horeca en winkels. Ook rookvoorzieningen behoren tot ons assortiment. Bent u klaar voor uw afval transitie? Voor meer informatie neem contact met ons op.