Afvalscheidingswijzer

Bij het weggooien van afval is het altijd even de vraag in welke afvalbak het thuishoort en daar gaat het vaak mis. Goed scheiden begint aan de voorkant, op de plek waar we het afval weggooien. Op de juiste manier het afval scheiden is belangrijk voor optimale recycling.

De afvalscheidingswijzer zorgt ervoor dat het voor de gebruiker in één oogopslag duidelijk is waar het afval in mag. Afval scheiden wordt op deze manier nog makkelijker. U kunt deze als extra optie bij de VarioBin, ShuffleBin en GreenBin afvalbakken bestellen. Ze zijn op deze modellen makkelijk te bevestigen. Daarnaast bieden we borden aan die op de muur of hangend aan het plafond geplaatst kunnen worden.

De afvalscheidingswijzer is standaard voorzien van symbolen en geven in combinatie met vinkjes en bijbehorende kleuren duidelijk aan wat er wél en niet in de afvalbak thuishoort. Daarnaast bieden we deze ook aan met afbeeldingen van producten bij elke afvalstroom. Ze zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en talen. Wilt u liever een eigen ontwerp voorzien van een boodschap en/of logo? Ook dit is mogelijk.

Op dit instructiefilmpje kunt u duidelijk zien hoe de afvalscheidingswijzer op de VarioBin wordt bevestigd.

De voordelen van een afvalscheidingswijzer

Makkelijker afval scheiden
Altijd het juiste afval in de bijbehorende afvalstroom
Verkrijgbaar in hele en halve afvalstromen (alleen VarioBin)
Eigen ontwerp ook mogelijk
In alle combinaties verkrijgbaar
Leverbaar in alle talen

Visuele communicatie

Afvalscheiding wijzer om het scheiden van het afval nog makkelijker voor u te maken De icoontjes op de afvalwijzer met de kleuren
Afvalscheiding wijzer om het scheiden van het afval nog makkelijker voor u te maken De icoontjes op de afvalwijzer met de kleuren

Signing

Op de afvalscheidingswijzers kunt u per afvalstroom in één oogopslag zien welk afval er wel en niet in de afvalbak thuishoort.

Voorbeeld papier

Wel: Documenten/schrijfpapier, kranten/folders, karton verpakkingen, tijdschriften/magazines, enveloppen/briefpapier

Niet: Ordners/metaal, vet papier met etensresten, fotopapier/gelamineerd papier, drankenkartons, ringbanden/plastic mapjes

Opties afvalscheidingswijzer

De afvalscheidingswijzers zijn leverbaar voor alle afvalstromen. Hiermee bedoelen we papier, pd (plastic verpakkingen en drankenkartons), bekers, bio, kca (klein chemisch afval), restafval en statiegeld (plastic PET-flesjes en blikjes).

Onze afvalscheidingswijzers zijn in alle talen leverbaar. Wilt u liever een eigen ontwerp op de afvalscheidingswijzer? Bijvoorbeeld in de vorm van foto’s van de meest voorkomende afvalstromen binnen uw organisatie? Ook dit is mogelijk.

Afvalscheidingswijzers op locatie

Wilt u meer informatie over de Afvalscheidingswijzer?

Als u dit formulier wilt verzenden, moet u onze Privacyverklaring accepteren(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.