Duurzaamheid

We zijn in Nederland al goed op weg als het gaat om het scheiden van afval. Op dit moment leveren we meer dan de helft van ons afval gescheiden in. Van al het oud papier en glas dat we thuis inzamelen, wordt zelfs 75% naar de papier- of glasbak gebracht. Dat is al best een mooie score! Ook bedrijven en andere organisaties proberen steeds meer op een circulaire manier te ondernemen en op een verantwoorde manier het afval te scheiden.

Waarom afval scheiden?

Wat is nu precies de reden dat het zo belangrijk is dat we ons afval scheiden? Welk effect levert het op? Ons afval kan gebruikt worden als nieuwe grondstof. Op die manier besparen we op onze primaire grondstoffen. Er zijn bijvoorbeeld minder bomen nodig voor de productie van papier en minder aardolie voor plastic.

Daarnaast kost recyclen vaak minder energie dan het winnen van grondstoffen voor nieuwe materialen. En dat is weer gunstig voor het klimaat. Als we ons afval op de juiste manier inzamelen en scheiden, zijn de gerecyclede materialen van goede kwaliteit. Afvalscheiding zorgt ook voor kostenbesparing. Er blijft uiteindelijk minder restafval over. Dit levert ook weer een groot voordeel op voor het milieu, want bij de verbranding van restafval komt CO2 vrij.

Een duurzame en circulaire onderneming

Zoals je leest, heeft het recyclen van afval veel voordelen. Je levert een positieve bijdrage aan de verduurzaming van onze samenleving en het werkt kostenbesparend. Het is daarbij natuurlijk wel van belang dat je het afval binnen jouw bedrijf of organisatie op een bewuste manier scheidt.

Herena helpt je op weg met duurzaam en circulair ondernemen. Wij bieden een breed assortiment van totaaloplossingen voor gescheiden afval voor alle branches. Van kantoor tot aan ziekenhuis. Wil jij ook actief werken aan een groene, duurzame economie en een beter klimaat? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden bij jou op de werkvloer te bespreken.

Wilt u meer informatie over
duurzaamheid?

Als u dit formulier wilt verzenden, moet u onze Privacyverklaring accepteren(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.