Afvalbakken Kantoor

Circulair ondernemen

In deze tijd waarin het klimaat verandert, is het als bedrijf extra belangrijk om stil te staan bij het scheiden van afval. Het zal niet lang meer duren, voordat circulair ondernemen de norm wordt. Op kantoren wordt elke dag heel veel weggegooid. Je gelooft het misschien niet, maar tussen dit afval zitten kostbare grondstoffen die prima recyclebaar zijn. Door het op een makkelijke manier te scheiden via afvalscheidingssystemen, kun je ervoor zorgen dat er minder restafval in de vuilverbrandingsovens verdwijnt. Beter voor het milieu en er zijn minder nieuwe grondstoffen nodig voor het produceren van nieuwe producten.

Pluspunten afvalscheiding

Bedrijven zijn verplicht om afvalstromen als papier & karton en plastic los aan te bieden. Dit zijn uiteraard ook de materialen die op kantoor het meest in de afvalbak belanden. Door dit afval te scheiden, blijft er minder restafval over. Dat betekent een besparing op je afvalstoffenheffing. Daarom zou het mooi zijn als jouw medewerkers zich bewust zijn van het afvalbeleid op kantoor en het afval op de juiste manier scheiden.

Een ander pluspunt van afvalscheiding met afvalscheidingssystemen is dat je als bedrijf uitstraalt dat duurzaam ondernemen onderdeel is van je visie. Uit onderzoek is gebleken dat er een hoge mate van tevredenheid heerst onder medewerkers die bij duurzame bedrijven werken. Dat is opvallend!

Het grootste pluspunt is natuurlijk dat gescheiden afval gerecycled kan worden naar een nieuwe product!

Afvalscheidingssystemen

Enig idee hoe je het afval bij jou op kantoor makkelijk kunt scheiden en welke afvalscheidingssystemen passen bij jouw bedrijf? Herena Waste Management levert verschillende soorten afvalscheidingssystemen op maat voor elke organisatie en voor ieder budget. Er is er altijd wel één die bij jouw wensen past. Een gepersonaliseerde manier van afval scheiden die zorgt voor bewustwording, gebruiksgemak, hygiëne en efficiëntie. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor de afvalbakken kantoor.

Tips voor het scheiden van afval op kantoor

Waar begin je als je op een circulaire manier wil ondernemen en op een verantwoorde manier je afval wil scheiden?

Afvalstromen in kaart brengen

Er komen op kantoor verschillende afvalstromen. Waarschijnlijk is papier & karton samen met plastic de grootste afvalstroom, maar er is vast ook klein chemisch afval en GFT. De eerste stap voor een passend scheidingssysteem is het in kaart brengen van de soorten afval die binnen jouw organisatie voorkomen. Het kan namelijk zo zijn dat een aparte afvalscheidingsbak voor elke afvalstroom helemaal niet wenselijk is.

De juiste afvalbak bij jou op kantoor

Als de afvalstroom in kaart is gebracht, kun je gaan bepalen welke afvalscheidingsbak het meest praktisch is en welke compartimenten noodzakelijk zijn. Kies compartimenten op basis van de meest voorkomende afvalstromen. Papier & plastic behoren waarschijnlijk tot de grootste. De rest hangt af van de dagelijkse gang van zaken op kantoor.

Staat er een koffiemachine met papieren bekertjes in de koffiecorner? Om deze koffiebekers optimaal in te zamelen, te scheiden en te recyclen, kun je kiezen voor een compartiment voor bekers, met een aparte opvangbak voor vloeistoffen. Lunchen je medewerkers op kantoor? Dan is een GFT-bak ook een slimme toevoeging aan het afvalscheidingssysteem.

Wil je graag een proefplaatsing van een afvalscheidingssysteem om te ervaren of de gekozen afvalstromen passend zijn voor jouw kantoor? Dat is mogelijk. Mochten er na een proefperiode nog aanpassingen nodig zijn, dan is dat geen enkel probleem.

Onnodig afval voorkomen op kantoor

Het zoveel mogelijk beperken van afval op kantoor loont. Je betaalt uiteindelijk niet alleen minder afvalstoffenheffing, het werkt ook kostenbesparend. Denk bijvoorbeeld aan het printen van documenten of het weggooien van papieren koffiebekers. Is het echt nodig om het document te printen en is het niet een beter idee om over te stappen naar herbruikbare koffiemokken? Zo hoef je veel minder weg te gooien en lever je een bijdrage aan een beter milieu.

Een afvalscheidingssysteem van Herena bij jou op kantoor

Met de kwalitatieve producten van Herena Waste Management wordt afvalscheiding bij jou op kantoor een stuk makkelijker. De afvalscheidingsbakken zijn modulair op te bouwen en passen in elke gewenste setting. Het elegante design zorgt er niet alleen voor dat de afvalbakken een smaakvolle toevoeging zijn aan het interieur, het straalt een schone en hygiënische omgeving uit.

De kleuren en symbolen laten je medewerkers nauwkeurig zien in welke afvalbak hun afval thuishoort. De contactloze bediening van de afvalbakken waarborgt hygiëne en slimme features maken het legen van de bakken makkelijk. Vuilnisbakken Kantoor.

Het afvalscheidingssysteem is geheel naar wens samen te stellen, waardoor de afvalstromen die het meest voorkomen op een goede manier ingezameld worden. Herena Waste Management geeft advies en komt met praktische oplossingen om afval op jouw kantoor direct bij de bron optimaal te scheiden.

Prullenbakken Kantoor Vuilnisbakken Kantoor

Populairste en meest verkochte afvalscheidingssystemen
voor op het kantoor:

Start jij ook met circulair inkopen?

We putten onze aarde in hoog tempo uit. Dat roer moet om! We moeten meer doen, met minder.
We moeten grondstof en blijven hergebruiken door circulaire producten te kopen.
En we moeten bij aanschaf al nadenken over end-of-life. Ben je klaar om mee te doen met de circulaire wereld?
Vraag hier direct je offerte aan.

Wilt u meer informatie over afvalscheiding op het kantoor?

Als u dit formulier wilt verzenden, moet u onze Privacyverklaring accepteren(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.