Afvalscheiding Horeca & Recreatie

Schone omgeving voor én achter de schermen

Meer dan ooit verwachten klanten van horeca en recreatie een schone en hygiënische omgeving. Tegelijk leveren horeca-activiteiten een enorme berg afval op. Afval dat prima geschikt is voor duurzame, gescheiden inzameling in recycling afvalbakken. Door te zorgen voor afval scheiden én afvalpreventie maakt u een goede indruk op gasten en bezoekers. U voldoet daarmee ook nog eens aan de regels. Bovendien is het kostenbesparend én u draagt zodoende bij aan een beter milieu. Zorg daarom dat u voorbereid bent op de eisen die de hedendaagse consument aan uw organisatie stelt.

Praktische oplossingen voor binnen en buiten

Herena Waste Management helpt bedrijven en organisaties in de horeca- en recreatiesector met succesvol afval scheiden en afvalpreventie. Wij geven advies, helpen bij het hele traject en komen met praktische oplossingen voor binnen en buiten. Of het nou gaat om een café, bedrijfskantine of restaurant, bioscoop, sportvereniging, culturele instelling of evenementen locatie. Wij nemen de zorg over afval op duurzame wijze voor u uit handen.

Meer rendement door minder verspilling

Maar liefst een derde van ons voedsel wordt weggegooid. De grootste verspiller is de consument. Het aandeel van de horeca is met veertien procent echter niet te verwaarlozen. Dat is een kostenpost waarop u eenvoudig kunt besparen. Want voedselverspilling tegengaan leidt direct tot meer rendement. U verspilt minder door een efficiënter productieproces. Maar ook door afval goed te scheiden en kritisch te kijken naar de afvalstromen uit keukens en eetgelegenheden.

Veranderingen in de organisatie

Wij helpen u graag om deze besparingen te realiseren. Daar is meer voor nodig dan enkel nieuwe afvalbakken voor gescheiden van afval plaatsen. Het gaat om veranderingen in de organisatie, op een gespecialiseerd terrein. Dat heeft gevolgen voor alle betrokkenen. Daarnaast lopen ondernemers in deze sector tegen verschillende belemmeringen aan. Wat vaak voorkomt in de horeca:

  • Soms is er weinig ruimte voor verschillende afvalbakken voor afvalscheiding.
  • De afvalbakken mogen de gasten niet in de weg staan.
  • De uitstraling van het bedrijf mag niet aangetast worden.

Herena helpt u met oplossingen op maat. Zodat afval voor u geen probleem meer is en u zich kunt concentreren op uw gasten.

Succesvol afval scheiden en afvalpreventie

Goede voorbereiding is essentieel voor succesvol afval scheiden en werken aan afvalpreventie. Dit betreft allerlei zaken, waaronder:

  • Informatie verzamelen over soort en hoeveelheid afval;
  • Communicatie met medewerkers en gasten of bezoekers;
  • Afspraken maken met de juiste partijen;
  • Het juiste afvalsysteem voor uw situatie kiezen;
  • De optimale plekken kiezen voor het plaatsen van de afvalbakken.

Duurzame afvalbakken waarover is nagedacht

Voor het scheiden van afval bieden wij complete afvalscheidingssystemen. Uiteraard zijn onze prullenbakken horeca duurzaam geproduceerd. Bovendien zijn deze vormgegeven op grond van wetenschappelijk onderzoek. De combinatie van kleuren, vormen en belettering vormt een extra stimulans voor gasten, bezoekers en medewerkers om afval in de juiste prullenbak te stoppen.

Zorgen voor blijvende gedragsverandering

In het traject van afvalscheiding en afvalpreventie is communicatie van groot belang. Met het oog op uw gasten en bezoekers gaat het zowel om interne als externe communicatie. Dat geldt voor de introductie van een nieuw afvalsysteem, en des te meer voor het teweegbrengen van een blijvende gedragsverandering. Voor succes moet u iedereen meekrijgen. Herena heeft hierin ruime ervaring. Zo kunnen wij ook uw café, restaurant, kantine, camping, vakantiepark of festival helpen om afval goed te scheiden en verspilling tegen te gaan.

Typische afvalproblemen voor horeca en recreatie

In horeca en recreatie hebben ondernemers te maken met afvalproblemen die andere bedrijven en instellingen niet hebben. Ook voor deze specifieke afvalproblemen kunt u bij ons rekenen op passende oplossingen. Van gescheiden afvalbakken voor binnen en buiten tot rooktafels en complete rookabri’s. Voor u een grote zorg minder!

Prullenbakken Afvalbak Horeca Vuilnisbak

Populairste en meest verkochte afvalscheidingssystemen
voor in de Horeca & Recreatie:

Start jij ook met circulair inkopen?

We putten onze aarde in hoog tempo uit. Dat roer moet om! We moeten meer doen, met minder.
We moeten grondstof en blijven hergebruiken door circulaire producten te kopen.
En we moeten bij aanschaf al nadenken over end-of-life. Ben je klaar om mee te doen met de circulaire wereld?
Vraag hier direct je offerte aan.

Wilt u meer informatie over afvalscheiding
in de Horeca en Recreatie?

Als u dit formulier wilt verzenden, moet u onze Privacyverklaring accepteren(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.