Herena Afvalbakken blikt vooruit

Statiegeld op blik Herena blikt vooruit afvalloze samenleving wettelijke statiegeldplicht voor metalen drankverpakkingen, oftewel blikjes

Bent u al gewend aan het feit dat een PET-flesje van minder dan 1 liter voorzien is van € 0,15 statiegeld? Deze actie was al een belangrijke stap richting een afvalloze samenleving waarin afval de nieuwe grondstof is. Maar het kan nóg duurzamer.

Statiegeld op blik

Jaarlijks worden er in Nederland 2 miljard blikjes verkocht. Hiervan belanden er 150 miljoen naast de vuilnisbak. Dat zijn 25 Olympische zwembaden vol! Een grote, problematische afvalberg van blik in onze natuur…

Daarom gaan we vanaf 1 april 2023 ‘next level’ door de invoering van wettelijke statiegeldplicht voor metalen drankverpakkingen, oftewel blikjes. Dit geldt voor zowel alcoholhoudende dranken als niet-alcoholhoudende dranken. In de meeste gevallen zit er straks € 0,15 statiegeld op. U herkent de blikjes aan het statiegeldlogo.

Inzameling

Waar mogelijk wordt voor de inzameling van blikjes de route van plastic PET-flesjes aangehouden. Het mooie hiervan is dat blikjes en flesjes bij elkaar ingezameld mogen worden, in één afvalbak. Uiteindelijk komt de inhoud van deze afvalbak bij een afvalverwerker terecht. Daar wordt alles gesorteerd, schoongemaakt en gerecycled tot nieuwe blikjes en flesjes.

De juiste afvalbak van Herena

Het inzamelen van lege blikjes (en flesjes) is echt de moeite waard! Niet alleen beter voor het milieu, maar door dit afval te scheiden, blijft er ook minder restafval over. Dat betekent een besparing op uw afvalstoffenheffing. Heeft uw organisatie te maken met blikjes en/of PET-flesjes en bent u op zoek naar een inzamelbak om deze schoon en hygiënisch bij de bron in te zamelen? Herena Afvalbakken biedt stijlvolle modulaire afvalsystemen voor verschillende afvalstromen en zijn geheel naar wens samen te stellen. Ook voor de inzameling van PET-flesjes en blikjes biedt Herena een duurzame oplossing.

Geen interesse in een compleet afvalsysteem? U kunt natuurlijk ook kiezen voor een losse module als inzamelpunt voor statiegeldflesjes- en blikjes. Als u deze op een later moment toch wilt uitbreiden met extra modules voor papier, plastic en/of organic afval, dan is dat heel eenvoudig te regelen. Er is van alles mogelijk.

Werpt u hier alvast een blik op ons assortiment en neem voor de diverse mogelijkheden gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Statiegeld op blik Herena blikt vooruit afvalloze samenleving wettelijke statiegeldplicht voor metalen drankverpakkingen, oftewel blikjes

Statiegeld op blik Herena blikt vooruit afvalloze samenleving wettelijke statiegeldplicht voor metalen drankverpakkingen, oftewel blikjes

Herena Afvalbakken. Bekijk ons volledige assortiment. Begin nu met duurzaam afval scheiden. Herena Afvalbakken biedt een breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval voor kantoor, onderwijs, overheid, zorg, horeca en winkels. Ook rookvoorzieningen behoren tot ons assortiment. Bent u klaar voor uw afval transitie? Voor meer informatie neem contact met ons op.