Zoals u wellicht weet uit ervaring, wordt er op kantoren dagelijks heel veel weggegooid. Maar wordt dit afval ook al gescheiden ingezameld? Er zijn genoeg pluspunten te verzinnen van afvalscheiding. Kunt u er een aantal noemen? Hier volgt de top 5 van Herena Waste Management ter inspiratie.
1. Afval scheiden op kantoor is kostenbesparend
Kostenbesparing kan een hele goede reden zijn om het afval op kantoor te gaan scheiden. Het inzamelen en verwerken van restafval is namelijk duurder dan andere afvalstromen. Dat komt o.a. door de afvalstoffenheffing. Met de afvalscheidingssystemen van Herena kunt u op een simpele manier het restafval binnen uw kantooromgeving minimaliseren, waardoor u bespaart op deze kosten.
2. Het scheiden van afval spaart nieuwe grondstoffen uit
U gelooft het misschien niet, maar tussen het kantoorafval zitten kostbare grondstoffen die prima recyclebaar zijn. Door het (aan de bron) afval scheiden op kantoor via afvalscheidingssystemen ontstaan er zuivere afvalstromen, zoals papier, GFT, en/of plastic. Elke afvalstroom kan als ‘schoon’ gezien worden, waardoor het zeer geschikt is voor recycling of hergebruik. Zo zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig voor het produceren van nieuwe producten.
3. Minder belasting voor het milieu en uw leefomgeving
Met afvalscheidingssystemen straalt u als bedrijf uit dat duurzaam ondernemen onderdeel is van de visie van uw bedrijf. Uw medewerkers kunnen er door het scheiden van afval voor zorgen dat er minder restafval gestort en verbrand hoeft te worden. Daardoor komen er minder schadelijke stoffen vrij in de lucht en het grondwater. Door zoiets eenvoudigs als afvalscheiding, levert uw bedrijf direct een bijdrage aan een beter milieu en een gezondere leefomgeving.
4. Recycling is de toekomst
De wereldbevolking groeit nog steeds en de voorraad grondstoffen neemt af. De Nederlandse overheid heeft als doel de economie in 2050 volledig te laten draaien op herbruikbare grondstoffen. Een afvalloze samenleving waarin afval de nieuwe grondstof is. Als dit lukt, heeft dat grote impact op het milieu en een positief effect op de welvaart. Er is namelijk geen uitstoot meer van CO2 (wat vrijkomt bij afvalverbranding) en sommige afvalstoffen brengen geld op als ze opnieuw als grondstof worden gebruikt.
5. Afvalscheiding draagt bij aan een circulaire economie
In een circulaire economie bestaat er geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Het is de bedoeling dat alle producten, materialen en onderdelen een zo lang mogelijke levensduur krijgen. Dit kan door recycling, maar uiteraard alleen als de afvalscheiding die daaraan vooraf gaat, zo goed mogelijk is uitgevoerd. Slechts het plaatsen van een afvalsysteem van Herena is trouwens niet toereikend. Alle partijen binnen uw bedrijf dienen meegenomen te worden in het proces richting een circulaire economie. Draagvlak en bewustzijn creëren bij uw medewerkers is uiteraard van belang, maar ook de afvalverwerker en facilitair dienstverlener zullen hier bijvoorbeeld een rol in moeten krijgen.
Heeft deze top 5 u aan het denken gezet en bent u benieuwd welk afvalscheidingssysteem het best bij uw bedrijf past? Herena Waste Management levert verschillende soorten afvalscheidingssystemen op maat voor elke organisatie en voor ieder budget. Er is er altijd wel één die bij uw wensen past. Bekijk hier alvast ons assortiment.
Herena Afvalbakken. Bekijk ons volledige assortiment. Begin nu met duurzaam afval scheiden. Herena Afvalbakken biedt een breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval voor kantoor, onderwijs, overheid, zorg, horeca en winkels. Ook rookvoorzieningen behoren tot ons assortiment. Bent u klaar voor uw afval transitie? Voor meer informatie neem contact met ons op.