Zegt u: “Dit kan in de prullenbak”? Of noemt u het een afvalbak? Twee benamingen voor hetzelfde voorwerp. Of zijn er wel degelijk verschillen? Herena Afvalbakken heeft als deel van de bedrijfsnaam bewust voor ‘afvalbakken’ gekozen. Hier leest u waarom.

De inhoud van een prullenbak is altijd restafval

Zoals het woord al verklapt, worden in een prullenbak ‘prullen’ verzameld. Maar toch ook waardevolle grondstoffen, zoals papier. Als u alleen het papier al zou scheiden, levert dit direct 25% minder restafval op. De moeite waard dus! Een volle prullenbak wordt uiteindelijk geleegd in de afvalcontainer voor restafval, totdat de vuilnisdienst het ophaalt. Aha! Als je het hebt over de inhoud, dan wordt het belangrijkste verschil tussen een prullenbak en een afvalbak meteen duidelijk. De inhoud van een prullenbak is altijd restafval, terwijl de modulaire afvalbakken van Herena afgestemd kunnen worden op de afvalstromen die binnen uw organisatie voorkomen.

Soorten afvalbakken

Er zijn verschillende soorten afvalbakken, ieder voor een andere afvalstroom, waardoor u heel eenvoudig het afval gescheiden kunt inzamelen en recycling mogelijk wordt. Het doel van afvalscheiding is een sterke vermindering van de hoeveelheid restafval en dus een schoner milieu. Voor de verwerking van de ‘prullen’ in de prullenbak (restafval) is er namelijk maar één milieuvervuilende oplossing: Verbranding. Hierbij komt CO2 vrij en dat is juist schadelijk voor het milieu. Zonde, want tussen het restafval zitten kostbare stoffen die uitermate geschikt zijn voor recycling. Die gaan tijdens de verbranding verloren.

Prullenbak of afvalbak Prullenbakken of Afvalbakken Modulaire afvalbakken van Herena afgestemd kunnen worden op de afvalstromen.

Een afvalloze samenleving

Samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke partners heeft onze overheid als doel de Nederlandse economie in 2050 volledig te laten draaien op herbruikbare grondstoffen. Een afvalloze samenleving waarin afval de nieuwe grondstof is. De consument speelt hierin een belangrijk rol. Het gebruik van prullenbakken is in deze stap richting een circulaire economie ‘not done’. Afvalbakken zijn de norm!

Bent u klaar voor de circulaire transitie? Vervang uw prullenbakken door Herena afvalbakken. Dan kunt u het afval, of de prullen die u weggooit, direct gescheiden inzamelen. Dit kan op een hele makkelijke manier via onze afvalscheidingssystemen. Door het gebruik van Herena afvalbakken kunt u ervoor zorgen dat er minder restafval in de vuilverbrandingsovens verdwijnt. Beter voor het milieu en er zijn minder nieuwe grondstoffen nodig voor het produceren van nieuwe producten. Mooi, toch?

Herena levert afvalbakken aan diverse branches, zoals kantoor, onderwijs, horeca, recreatie, zorg en overheid. Benieuwd naar ons duurzame assortiment? Bezoek dan onze website en neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Prullenbak of afvalbak?


Prullenbak of afvalbak Prullenbakken of Afvalbakken Modulaire afvalbakken van Herena afgestemd kunnen worden op de afvalstromen.

Herena Afvalbakken. Bekijk ons volledige assortiment. Begin nu met duurzaam afval scheiden. Herena Afvalbakken biedt een breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval voor kantoor, onderwijs, overheid, zorg, horeca en winkels. Ook rookvoorzieningen behoren tot ons assortiment. Bent u klaar voor uw afval transitie? Voor meer informatie neem contact met ons op.