Met ‘Happer’ maken we de wereld knapper!

‘Onze scholen zijn weer begonnen!’ Verspreid door heel Nederland zie je deze bekende spandoeken van Veilig Verkeer Nederland weer opdoemen met als doel het verkeer veiliger te maken voor scholieren. Een hartstikke mooie campagne! Herena zou graag zien dat scholen het schooljaar starten met een project dat zorgt voor een schonere wereld: ‘Met Happer maken we de wereld knapper!’

Happers vier vrolijke afvalbakken voor het onderwijs bewust maken van het belang van afvalscheiding, recycling op scholen

Afvalscheiding in het onderwijs

De basisschool is de perfecte plek om leerlingen bewust te maken van het belang van afvalscheiding, recycling en het voorkomen van (zwerf)afval. Scholen zijn verzamelplekken van diverse afvalstromen. Vooral van plastic en GFT-afval. Door in klassen en in gemeenschappelijke ruimtes op scholen afvalscheidingssystemen te plaatsen, creëer je bewustwording onder leerlingen. Tegelijkertijd krijgt de hele school een hygiënische en schone uitstraling.

Afvalscheiding als de norm!

Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen het belang van afvalscheiding inzien en ernaar gaan handelen, is interactieve educatie onmisbaar. De school voorzien van voldoende afvalbakken is een begin, maar niet voldoende om tot de leerlingen door te dringen.

Happers vier vrolijke afvalbakken voor het onderwijs bewust maken van het belang van afvalscheiding, recycling op scholen

Happers van Herena bij jou op school

Speciaal voor het basis- en speciaal onderwijs heeft Herena de Happers in het leven geroepen. Vier vrolijke afvalbakken met elk een eigen kleur (blauw, oranje, groen en grijs). Ze zien er voor kinderen in deze leeftijd aantrekkelijk uit door de grappige vormgeving van hun ogen en mond. Zoals je begrijpt vertegenwoordigt iedere Happer een andere afvalstroom (papier, PMD, GFT en restafval).

Wil je de Happers op een interactieve manier introduceren bij jou op school? Dan is het Happersproject een mooie manier om ervoor te zorgen dat alle leerlingen hun afval aan de juiste Happer ‘voeren’. Dit educatieve programma promoot het gescheiden inzamelen van afval en brengt het belang van de circulaire economie onder de aandacht bij kinderen van groep 1 t/m 8.

De ‘Happers’ uit het programma zien er uit als tot leven gekomen afvalbakken. Hun missie? ‘Samen met Happer maken we de wereld knapper!’ Leerlingen gaan de Happers langzamerhand zien als hun vriendjes. Ze zullen daarom zeker bereid zijn om goed voor ze te zorgen en dus hun afval goed te scheiden.

Krijg je nu al zin om de Happers een plek te geven bij jou in de klas? Herena Waste Management helpt je graag bij de bewustwording van afvalscheiding bij jou op school. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Vier vrolijke afvalbakken voor het onderwijs bewust maken van het belang van afvalscheiding, recycling op scholen

Herena Afvalbakken. Bekijk ons volledige assortiment. Begin nu met duurzaam afval scheiden. Herena Afvalbakken biedt een breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval voor kantoor, onderwijs, overheid, zorg, horeca en winkels. Ook rookvoorzieningen behoren tot ons assortiment. Bent u klaar voor uw afval transitie? Voor meer informatie neem contact met ons op.