Let’s collect met Herena

Plastic flesjes vormen een groot deel van het afval dat nu nog in onze natuur belandt. Statiegeld is een bewezen manier om dit zwerfafval tegen te gaan. Onderzoek laat zien dat het tot wel 90% minder flesjes in het milieu oplevert (!!). Daarom betalen we sinds een jaar € 0,15 cent statiegeld per PET-fles van minder dan 1 liter. Een belangrijke stap richting een afvalloze samenleving waarin afval de nieuwe grondstof is.

GreenBin Recycling Plastic PET-flesjes Statiegeld is een bewezen manier om dit zwerfafval tegen te gaan. afvalloze samenleving

Recycling PET-flesjes

Alle ingeleverde flesjes worden teruggestuurd naar een afvalverwerker voor recycling. Daar worden ze gesorteerd, schoongemaakt en verwerkt tot nieuwe flesjes. Die worden weer gebruikt om dranken in te verpakken. Een mooi proces voor een schoner milieu. Reden genoeg om hier een bijdrage aan te leveren.

Herena VarioBin, ShuffleBin & GreenBin

Op scholen, sportclubs en ziekenhuizen worden aardig wat van deze kleine plastic flesjes verkocht en leeggedronken. Het inzamelen van alle lege exemplaren op deze locaties is echt de moeite waard. Maar welke mogelijkheden zijn er om dit op een schone en hygiënische manier te doen? Ben je al bekend met de VarioBin, ShuffleBin of GreenBin van Herena Afvalbakken? Deze modulaire afvalsystemen zijn er voor verschillende afvalstromen en kun je geheel naar wens samenstellen. Hier kan heel eenvoudig een extra module voor statiegeldflesjes aan worden toegevoegd, als dit gewenst is. Heb je geen interesse in een compleet afvalsysteem, maar wil je alleen maar een inzamelpunt voor statiegeldflesjes? Daar hebben we ook een oplossing voor, want de afvalbak voor statiegeldflesjes is ook los leverbaar.

Herena afvalbakken levert afvalbakken aan diverse branches zoals: Onderwijs, horeca, overheid, zorg & ziekenhuis. Ben je benieuwd naar onze modulaire afvalsystemen? Ontdek hier ons volledige assortiment en neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Plastic flesjes vormen een groot deel van het afval dat nu nog in onze natuur belandt. Statiegeld is een bewezen manier om dit zwerfafval tegen te gaan. Op scholen, sportclubs en ziekenhuizen worden aardig wat van deze statiegeldflesjes verkocht en leeggedronken.

Recycling Plastic PET-flesjes


GreenBin Recycling Plastic PET-flesjes Statiegeld is een bewezen manier om dit zwerfafval tegen te gaan. afvalloze samenleving

Herena Afvalbakken. Bekijk ons volledige assortiment. Begin nu met duurzaam afval scheiden. Herena Afvalbakken biedt een breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval voor kantoor, onderwijs, overheid, zorg, horeca en winkels. Ook rookvoorzieningen behoren tot ons assortiment. Bent u klaar voor uw afval transitie? Voor meer informatie neem contact met ons op.