De Afvalbak

Herena biedt een breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval
voor alle branches. Van kantoor tot aan ziekenhuis. De afvalbakken kan overal ingezet worden.

Stel modules samen
in elke gewenste
afvalstroom.

Stel modules samen in elke gewenste afvalstroom.

Herena heeft een afvalsysteem ontwikkeld waarbij verschillende afvalbakken met elkaar uitwisselbaar zijn. Zo stel je zelf de gewenste VarioBin samen met de juiste afvalstroom.

Koffiebekers
optimaal
recyclen.

Ervaar het gemak van het weggooien van vloeistoffen.

Na het drinken van een kopje koffie of thee blijft er regelmatig vloeistof in het bekertje achter. Bij de module voor bekerinzameling is een afvoer verwerkt waar je met gemak de vloeistof weg kan spoelen.

Hygiënisch
afval scheiden
met voetpedaal.

Coronaproof Hygiënisch afval scheiden.

Herena introduceert contactloze bediening voor het populaire VarioBin afvalsysteem. Dankzij het voetpedaal kunnen de gebruikers ervan op een veilige manier hygiënisch afval scheiden Nederland.

Doorgaan met duurzaamheid

Een schone omgeving, hygiëne, duurzaamheid. Deze zaken zijn belangrijker dan ooit. Niet alleen nu, maar zeker ook in de toekomst. Je draagt daaraan bij met een duurzaam afvalbeleid, waaronder gescheiden afvalinzameling. Zo maakt je recycling van waardevolle materialen mogelijk. Nog steeds verdwijnen veel van deze materialen als restafval in een afvalbak. Dat is zonde. Want in werkelijkheid bestaat afval uit waardevolle grondstoffen.

Het afvoeren van dit ‘afval’ is een kostenpost. Voor restafval (al het afval dat niet is gescheiden) betaal je het meest, omdat men dit niet kan recyclen. Het gaat naar de verbrandingsoven, met negatieve gevolgen voor het milieu en het klimaat. De afvalstoffenbelasting die je voor restafval betaalt gaat daarom telkens omhoog. Zo maak je het recyclen van afval betaalt je echter geen afvalstoffenbelasting.

Branches

Een schone, hygiënische omgeving is belangrijker dan ooit.

Een schone, hygiënische omgeving is belangrijker dan ooit. Niet alleen in onze huishoudens, zeker ook op kantoor. Dit gaat hand in hand met duurzame, gescheiden afvalinzameling.

Scholieren en studenten moeten kunnen rekenen op een schone, hygiënische leeromgeving.

Scholieren en studenten moeten kunnen rekenen op een schone, hygiënische leeromgeving. Steeds meer onderwijsinstellingen streven zelfs naar een afvalvrije school.

Actief werken aan een groene, duurzame economie en een beter klimaat.

Actief werken aan een groene, duurzame economie en een beter klimaat. Dat blijft voor de overheid onder alle omstandigheden van groot belang.

Een schone, hygiënische omgeving is belangrijker dan ooit.

Een schone, hygiënische omgeving is belangrijker dan ooit. Niet alleen in onze huishoudens, zeker ook op kantoor. Dit gaat hand in hand met duurzame, gescheiden afvalinzameling.

Meer dan ooit verwachten klanten van horeca en recreatie een schone en hygiënische omgeving.

Meer dan ooit verwachten klanten van horeca en recreatie een schone en hygiënische omgeving. Tegelijk leveren horeca-activiteiten een enorme berg afval op.

Winkels en winkelcentra doen meer dan ooit hun best om klanten te ontvangen in een schone, hygiënische omgeving.

Winkels en winkelcentra doen meer dan ooit hun best om klanten te ontvangen in een schone, hygiënische omgeving. Tegelijk leveren retailactiviteiten een enorme berg afval op, bijna 1,2 miljoen ton afval per jaar.

Circulair ondernemen

In deze tijd waarin het klimaat verandert, is het als bedrijf extra belangrijk om stil te staan bij het scheiden van afval. Het zal niet lang meer duren, voordat circulair ondernemen de norm wordt. Op kantoren wordt elke dag heel veel weggegooid. Je gelooft het misschien niet, maar tussen dit afval zitten kostbare grondstoffen die prima recyclebaar zijn. Door het op een makkelijke manier te scheiden via afvalscheidingssystemen, kun je ervoor zorgen dat er minder restafval in de vuilverbrandingsovens verdwijnt. Beter voor het milieu en er zijn minder nieuwe grondstoffen nodig voor het produceren van nieuwe producten.

Pluspunten afvalscheiding

Bedrijven zijn verplicht om afvalstromen als papier & karton en plastic los aan te bieden. Dit zijn uiteraard ook de materialen die op kantoor het meest in de afvalbak belanden. Door dit afval te scheiden, blijft er minder restafval over. Dat betekent een besparing op je afvalstoffenheffing. Daarom zou het mooi zijn als jouw medewerkers zich bewust zijn van het afvalbeleid op kantoor en het afval op de juiste manier scheiden.

Een ander pluspunt van afvalscheiding met afvalscheidingssystemen is dat je als bedrijf uitstraalt dat duurzaam ondernemen onderdeel is van je visie. Uit onderzoek is gebleken dat er een hoge mate van tevredenheid heerst onder medewerkers die bij duurzame bedrijven werken. Dat is opvallend!

Het grootste pluspunt is natuurlijk dat gescheiden afval gerecycled kan worden naar een nieuwe product!


Herena Afvalbakken breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval alle branches. Van kantoor tot aan ziekenhuis.

Herena Afvalbakken. Bekijk ons volledige assortiment. Begin nu met duurzaam afval scheiden. Herena Afvalbakken biedt een breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval voor kantoor, onderwijs, overheid, zorg, horeca en winkels. Ook rookvoorzieningen behoren tot ons assortiment. Bent u klaar voor uw afval transitie? Voor meer informatie neem contact met ons op.