Afval Inzameling Afval

Afvalsoorten

Door verschillende afvalsoorten goed te scheiden en als grondstoffen te hergebruiken, werken wij samen met onze klanten aan een circulaire economie. Ook helpen we bedrijven, overheden en particulieren op deze manier bij het verminderen van hun CO2-footprint. Wij bieden inzamelingsoplossingen aan voor de volgende bedrijfsafvalsoorten:

Glas

Inzameling en verwerking van uw glasafval
Van jampot tot spiegel. Van bierfles tot draadglas. Wij verwerken vrijwel alle soorten hol glas en vlak glas. Eerst zamelen we het glas in, gescheiden van uw overige afval. Daarna brengen we het naar verwerkingsinstallaties die het nog eens op kleur sorteren en ontdoen van productvreemde stoffen. En vervolgens kan het opnieuw worden ingezet, als grondstof voor de glasindustrie.

Vertrouwelijk papier

Inzameling en vernietiging van uw vertrouwelijk papier
Voor het veilig inzamelen van vertrouwelijke documentatie bieden wij speciale, afsluitbare containers aan. We vervoeren uw papier met beveiligde transporten naar een aparte verwerkingslocatie, waar het wordt vernietigd volgens de CA+ norm (Certificeringsregeling Archief en Datavernietiging). Indien gewenst verstrekken wij u bovendien een vernietigingsverklaring of officieel proces verbaal van vernietiging.

Swill

Inzameling en vernietiging van uw Swill afval
Bij iedere onderneming waar voedsel geproduceerd wordt, komen afvalstromen vrij die bestaan uit (gekookt) keukenmateriaal en etensresten. Deze afvalstroom, swill genoemd, is goed recyclebaar en kan dus op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. Het scheiden van uw afvalstromen zorgt er immers voor dat uw afvalstromen geoptimaliseerd worden. Daardoor houdt u dus minder restafval over, waardoor u dus bespaart op uw afvalkosten.

Restafval

Inzameling en verwerking van uw restafval
Onder restafval verstaan wij alle afvalsoorten die u niet meer in gescheiden vorm kunt aanbieden. Maar zelfs restafval zien we bij Van Kaathoven nog steeds als grondstof. Het grove restafval dat we bij u inzamelen ondergaat op onze locatie namelijk nog eens een extra nascheiding. Dat gebeurt met behulp van geavanceerde technieken, om nog zoveel mogelijk van het afval geschikt te maken voor hergebruik.

Klein chemisch afval (kca) / klein gevaarlijk afval (kga)

Inzameling en verwerking van uw gevaarlijk afval
Verfafval, oliehoudend afval en industrieel verontreinigd slib, maar ook klein kantoorafval zoals lege batterijen en cartridges; het valt allemaal onder gevaarlijk afval. Dit type afval moet u separaat aanbieden, onder specifieke voorwaarden. Wij adviseren u er graag over, en kunnen u ook op dit gebied compleet ontzorgen.

Afvalbekers

Wegwerpbekers zijn van plastic of karton met een plastic coating. Beide soorten kunnen bij het PMD-afval. Kartonnen bekers horen vanwege het plastic niet in de papierbak. Bekers gescheiden inzamelen kan ook. Dan worden ze apart gerecycled. Herena levert daarvoor de geschikte afvalbakken. Onze (modulaire) afvalbakken die geschikt zijn voor wegwerpbekers.

Bio / GFT afval

Groente-, fruit- en tuinafval lijkt op swill, toch is het anders. Daarom is het beter dit apart te scheiden. GFT-afval is goed recyclebaar. Het wordt omgezet in biogas of compost. Herena levert GFT-afvalbakken met een afsluitbare, geurdichte deksel. Zo blijven nare geurtjes achterwege.

KCA / KGA afval

CA staat voor Klein Chemisch Afval (Klein Gevaarlijk Afval in België). Dit betreft onder meer verf, oliehoudend afval, batterijen, inktpatronen, medicijnen, injectienaalden, TL-buizen en ledlampen. Een deel van deze afvalstroom is geschikt voor recycling. Met afvalbakken van Herena kunt u dit gevaarlijke afval veilig scheiden.

Afval Inzameling Afval circulaire economie afvalsoorten
Afval Inzameling Afval circulaire economie afvalsoorten
Afval Inzameling Afval circulaire economie afvalsoorten
Afval Inzameling Afval circulaire economie afvalsoorten
Afval Inzameling Afval circulaire economie afvalsoorten
Afval Inzameling Afval circulaire economie afvalsoorten

Afval Inzameling Afval Door verschillende afvalsoorten goed te scheiden en als grondstoffen te hergebruiken circulaire economie.

Herena Afvalbakken. Bekijk ons volledige assortiment. Begin nu met duurzaam afval scheiden. Herena Afvalbakken biedt een breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval voor kantoor, onderwijs, overheid, zorg, horeca en winkels. Ook rookvoorzieningen behoren tot ons assortiment. Bent u klaar voor uw afval transitie? Voor meer informatie neem contact met ons op.