Afvalbakken Sportclubs
Afvalbakken Sportverenigingen

Afvalbakken Sportclubs Afvalbakken Sportverenigingen – Waarom het goed is afval te scheiden? Eigenlijk is het heel simpel. Afval bestaat niet. Want afval is geen afval. Het zijn waardevolle grondstoffen. Die kunnen heel goed dienen om nieuwe producten van te maken. Zo hoeven daar geen nieuwe grondstoffen voor gebruikt te worden. Bovendien zijn nieuwe grondstoffen niet onbeperkt voorradig. Waarbij komt dat het energie, tijd, arbeid en geld kost om nieuwe grondstoffen te produceren. roeger werden al die grondstoffen wel als afval beschouwd. Het werd verbrand of ergens gedumpt. Pure kapitaalvernietiging. Met vervuiling als bijkomend ongewenst resultaat.

Geef afval meerwaarde

Afvalbakken Sportclubs Afvalbakken Sportverenigingen –  Tegenwoordig weten we beter. De techniek om afval weer om te zetten in bruikbare grondstoffen ontwikkelt zich snel. Dat noemen we recycling. Zo krijgt afval meerwaarde. Daarbij is echter wel belangrijk dat afval gescheiden wordt ingezameld in de afvalbak. Pas dan is het mogelijk afval om te zetten in waardevolle grondstoffen. Daarom is het goed om afval al bij de bron te scheiden.

Afvalbakken Sportclubs Afvalbakken Sportverenigingen

Die bron, dat is de afvalbak. Alle mogelijke herbruikbare materialen komen in de afvalbak terecht. Papier, karton, glas, plastic, kunststoffen, metaal, folie, blik, hout, edelmetaal, chemische stoffen, etensresten, groenafval, piepschuim … De lijst is eindeloos. Door heel simpel afval in recycling afvalbakken te gooien, verandert het van afval in waardevolle bron van nieuwe grondstoffen. Op een sportclub of sportvereniging in een sportfaciliteit komen veel verschillende afvalstromen samen. Zo worden er dagelijks frietbakjes, drankkartons, blikjes, flesjes etc. weggegooid. Gemiddeld wordt er op een sportclub tussen de 200 en 800 kilo afval geproduceerd. Dit lijkt weinig in vergelijking met een b.v. een huishouden, maar het afval bestaat voornamelijk uit plastic.

Afvalbakken Sportclubs Afvalbakken Sportverenigingen

Samen het probleem oplossen

Iedereen die consumeert, en dat is in de praktijk vrijwel iedereen, kan hier een bijdrage aan leveren. Want consumeren levert afval op. Dat is een simpel feit. Dit geldt ook voor werkzaamheden in alle mogelijke sectoren.

Allemaal bronnen van afval. Gelukkig is de oplossing uiteindelijk net zo simpel. Afval goed scheiden in recycling afvalbakken. Dat kan iedereen doen. En iedereen die dat niet doet kan er nu mee beginnen. Zo kunnen we samen het afvalprobleem bij de bron aanpakken. In feite een eenvoudige manier om de wereld voor iedereen een stukje schoner te maken.

Afvalbakken Sportclubs
Afvalbakken Sportverenigingen


Afvalbakken Sportclubs Afvalbakken Sportverenigingen Afvalscheiding in de sport sportfaciliteit komen veel verschillende afvalstromen

Herena Afvalbakken. Bekijk ons volledige assortiment. Begin nu met duurzaam afval scheiden. Herena Afvalbakken biedt een breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval voor kantoor, onderwijs, overheid, zorg, horeca en winkels. Ook rookvoorzieningen behoren tot ons assortiment. Bent u klaar voor uw afval transitie? Voor meer informatie neem contact met ons op.