Inzameling bio-afval theezakjes koffiepads afvalscheidingssysteem afvalstromen bij de bron in te zamelen? Om afval makkelijker te scheiden

Inzameling bio-afval

De wereld van afvalscheiding is continu in beweging. Er worden steeds meer initiatieven bedacht met als doel een groene, duurzame economie en een beter klimaat. Herena Afvalbakken volgt deze ontwikkelingen uiteraard op de voet. Het laatste nieuws betreft een verandering in de inzameling van bio-afval. Dit willen wij graag met u delen.

Bent u al in het bezit van een afvalscheidingssysteem van Herena om diverse afvalstromen bij de bron in te zamelen? Om het afval makkelijker te scheiden zijn onze afvalbakken aan de achterkant voorzien van een afvalscheidingswijzer. Hierop kunt u in één oogopslag zien wat er wel en niet in de afvalbak thuishoort, zodat u niet lang na hoeft te denken over de vraag:

Waar laat ik een gebruikt theezakje of koffiepad?

Dit was in 2022 één van de meest gestelde vragen op de Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal. Als u onze afvalscheidingswijzer volgde, dan belandde gebruikte theezakjes en  koffiepads in de prullenbak, oftewel restafval. Maar dit is gewijzigd! Vanaf 1 januari 2023 kunt u uw theezakjes en koffiepads bij het bio-afval inzamelen. Een mooie ontwikkeling!

Koffiedik en theeblaadjes zijn goed te composteren. Dat was allang bekend. Maar over de gebruikte materialen in de theezakjes en pads bestond onduidelijkheid. Precies de reden waarom we lange tijd het advies kregen om de zakjes en pads bij het restafval te gooien. Op die manier werd de bio-afvalstroom in ieder geval niet vervuild.

Plastic in theezakjes en koffiepads

Voorheen zat er nog wel eens kunststof in het filtermateriaal en dan raakte de compost vervuild als mensen dit als bio-afval zagen. Dat plastic is er nu allemaal uitgehaald.

Op dit moment is 93% van de theezakjes en 97% van de koffiepads composteerbaar. Alle ingezamelde pads en zakjes leveren straks jaarlijks 88 miljoen kilo extra compost op. Goed nieuws voor de land- en tuinbouw die hiermee hun gewassen beter kunnen laten groeien.

Update afvalscheidingswijzer

Dit nieuws over de inzameling van theezakjes en koffiepads betekent ook een verandering in onze afvalscheidingswijzer boven de bio-afvalbak. Het icoontje van het theezakje zal moeten verhuizen naar de rij met de zogenaamde ‘groene vinkjes’. U wilt uw afvalscheidingswijzer vast en zeker up-to-date houden. Bel ons dus gerust voor een update, zodat de signing boven uw afvalbakken binnen no time weer actueel is.

Heeft uw organisatie te maken met bio-afval en/of andere afvalstromen en bent u op zoek naar een flexibel afvalsysteem om dit bij de bron in te zamelen? Herena biedt een gepersonaliseerde manier van afval scheiden die zorgt voor bewustwording, gebruiksgemak, hygiëne en efficiëntie. Ontdek hier ons uitgebreide assortiment afvalbakken en neem voor de diverse mogelijkheden contact met ons op. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

 

 


Inzameling bio-afval theezakjes koffiepads afvalscheidingssysteem afvalstromen bij de bron in te zamelen? Om afval makkelijker te scheiden

Herena Afvalbakken. Bekijk ons volledige assortiment. Begin nu met duurzaam afval scheiden. Herena Afvalbakken biedt een breed assortiment aan van totaaloplossingen voor gescheiden afval voor kantoor, onderwijs, overheid, zorg, horeca en winkels. Ook rookvoorzieningen behoren tot ons assortiment. Bent u klaar voor uw afval transitie? Voor meer informatie neem contact met ons op.